Mechatronisch engineer

Als hardware engineer bij Aartec ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van elektrotechnische en pneumatische industriële besturingsinstallaties.

Samen met onze klant breng je de te besturen onderdelen in kaart en adviseer je over het toe te passen besturingsconcept.

Denk bij het besturingsconcept aan de opzet van de voedingsverdeling, de PLC besturings structuur (master / slave, veldverdelers, remote IO) en het safety concept.

Je legt dit basisontwerp vast in het door Aartec ontwikkelde Configure4Me! platform.

 

Samen met je collega’s en het Configure4Me! platform (geautomatiseerd schema ontwerp) ontwerp je de resulterende besturing tot in detail en legt deze vast in schema’s.

De schema’s worden uitgewerkt tot een 3D kastindeling waarbij de bedrading op basis van de schema’s automatisch gerouteerd wordt.

De resulterende besturing is tot in detail ontworpen en wordt door onze panelenbouwers in een geautomatiseerd proces (CNC en draadconfectie) gerealiseerd.

Dit vraagt een ontwerp dat geen ruimte voor interpretatie laat.

 

Daarnaast ontwerp en programmeer je ook de PLC-software (Siemens en Allen Bradley) en draag je zorg voor het in werking nemen van de volledige besturing.