Projectengineering & -services CellRo

Hardware engineering besturingsinstallatie

Voor een vaste relatie van AARTEC Engineering ondersteunen wij bij het ontwikkelen van een nieuwe machinelijn. We zijn verantwoordelijk voor de elektrotechnische en pneumatische besturing. Een van de uitgangspunten van de te ontwikkelen machinelijn is een modulaire opzet, waarbij machinedelen on the fly moeten kunnen worden uitgewisseld, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit van de lijn. Machinedelen moeten zowel in lijn als standalone kunnen functioneren. De modulaire opbouw maakt het mogelijk om met machinedelen oneindig te combineren met als resultaat een grote diversiteit van bewerkings- en verwerkingsstations. De gehele installatie is ontworpen volgens de laatste stand der techniek en voldoet daardoor niet alleen aan de algemeen geldende veiligheidsnormen en aan aanvullende normen uit de medische industrie, maar ook aan de vooraf door de klant gestelde eisen.

Door de installatie volgens in het land geldende normen (UL of IEC) te ontwerpen is het mogelijk om de installatie in de gehele wereld te plaatsen. Dit is een eis van de eindklant.

De installatie is door AARTEC Engineering zo ontworpen dat als de klant een configuratie kiest er minimale engineeringstijd nodig is om de productie van panelen en installatie op te starten. AARTEC Engineering maakt gebruik van EPLAN ProPanel om de gehele keten van engineering tot paneelbouw te ondersteunen met de juiste documenten. Door deze werkwijze ontstaat een optimale workflow. 

Hardware engineeringsoftware:

EPLAN

  • Electric P8 Professional
  • Fluid
  • ProPanel

Hardware installatie:

PLC: Rockwell Automation met intergrated safety

Drives: Rockwell Automation met intergrated safety

Klemmen: Weidmuller

Netwerk: Moxa

Netwerkbekabeling & connectoren: Harting 

Panelen: Lohmeier & Rittal

Camera’s en barcodescanners: Cognex

Pneumatiek: Festo

Safety PLC
Voeding
PLC 3D
Key Switch
3D Key Switch
Connectie Robot
Sensoren
Connector
Busstations
Relais
MDS
Barcodereader
Barcodereader1
Connector1
Bediening
Zekeringen
Pneumatiek